Jazdenie na koni
Forrás: Archív regiónu Gemer

Lóturisztika

Azt mondják, hogy a világ legszebb látványa a ló nyergéből nyílik. Miért ne próbálná ki tehát a hipoturizmust, és töltse szabadságát a lónyeregben?

A hipoturizmus új dimenziót ad a természetjáráshoz, és egyre több rajongót szerez. A vidéki lovaglásnak, távol a rohanó világtól vagy a stresszes helyzetektől, megvan a maga varázsa, és nem kell messzire menni érte.

Az ilyen típusú turizmus növekvő népszerűségét bizonyítja az úgynevezett lovas útvonalak, például a Hucul útvonal fejlesztése. Könnyen megközelíthető távolságban vannak működő farmok és tanyák, amelyek egy- és többnapos lovas túrákat kínálnak.

A gyerekeknek és a kezdőknek sem kell félniük, hiszen profi kísérővel, és mindenki kipróbálhatja a lovaglást.

Ha még nincs nyaralási vagy utazási terved, reméljük, hogy inspirálni tudunk:

Kategóriák: #Šport

JK Excel Madon Rimavské Brezovo

Excel Madon Lovasklub

Excel Madon Lovasklub

A nyári szezonban naponta 14.00 és 20.00 óra között kezdő lovasoktatásra van lehetőség. Az őszi és téli szezonban hétfőn, szerdán, pénteken és hétvégén 14.00 és 16.00 óra között, mindig előzetes telefonos bejelentkezés alapján.

Jazdecký klub POD PLANINOU

Lovasklub POD PLANINOU Murányhuta

Lovasklub POD PLANINOU Murányhuta

Lovasklub a lovak szerelmeseinek a Murányi-fennsík természetében

JK pod Okrúhlou skalou nad sedlom Zbojská

Lovasklub a Kerek-szikla alatt

Lovasklub a Kerek-szikla alatt

A Tiszolc (Tisovec) melletti lovasklub egyedülálló élményt nyújt az embereknek a Murányi-fennsík (Muránska planina) gyönyörű természetével, lovak társaságában.

Chata Šopisko na huculskej magistrále

Hucul magistrál – Sopisko nyaraló

Hucul magistrál – Sopisko nyaraló

KONCEPCIÓ: A Hucul magistrál mentén lóháton utazni egyedülálló élmény a gyönyörű természet ölén és a természeti turizmus fenntartható formája. Ez nem turizmus, ahol emberek tömegével találkozunk. Inkább élvezed a természetet és a környezetet.

Ródeo Muráň

Murányalji rodeó

Murányalji rodeó

Európa legnagyobb és legrégebbi rodeója - Szlovákia szívében, a Murányi-fennsík Nemzeti Park szélén. A gyönyörű lovak, a vonzó westernversenyek és a legjobb lovasok mellett minden évben híres szlovákiai és csehországi zenei együttesek is bemutatkoznak.