Zimný prechod Muránskou planinou
A fotó szerzője: Katarína Goffová

Meghívás a Muránská-i síkság téli átkelésére

Murány önkormányzata és a Muránska Planina Nemzeti Park Igazgatósága 2024. február 10-én meghívja Önt egy 1978 óta zajló, népszerű téli rendezvényre!

Ez az évek óta bevált esemény a jó hangulat és a sportélmény garanciája.

Január és február fordulóján Szlovákiából, de külföldről is várják a természet, a túrázás vagy a sífutás szerelmeseit.

A pályák az NP Muránska planina vonzó részein haladnak át, aminek megvan a maga különleges varázsa a fehér mázas télben. Sok éves tapasztalat alapján készültek, kifejezetten túrázóknak és különösen sífutóknak. A szervezők semmit sem bíznak a véletlenre, és az átkelés előtt többször ellenőrzik, hogy átjárhatóak és biztonságosak legyenek. A kijelölt útvonalakon kívül a mozgás saját felelősségére történik!

A részvételi díj befizetése után a shuttle busz felviszi a Javorina-nyeregbe, ahol indulhat a sí- és túraútvonal.

Mindkét útvonal a muránói típusú félvad norik lovakról ismert Veľká Lúka-n halad át. A Maretkiná faházban a síelők elfogyaszthatnak egy kis harapnivalót, amely serkenti az érzékeket, simogatja a lelket és felmelegít.

Természetesen a szervezők nem feledkeztek meg az üres hasatokról sem. A muráni általános iskolában egy finom gulyással várnak majd.

Hagyja magát meglepni, mivel készült még a szervezők számotokra, és jöjjön velünk a 46. Muránská-síkság téli átkelőjére.

Kapcsolat

Kategórie: #Természet